onsdag 27. mai 2009

Nok ei treningshelg er over!

Så ble det siste treningshelg før sommerferien. Siv Krohg Morberg kom nok en gang til Steinkjer Hestesenter, og selvsagt måtte "gamlingan" kjøre seg en tur for å trene!
Knallvær og på store utebanen denne gangen. Så herlig å kunne slippe drasset med dekken, tykke klær, osv osv...!
Lørdagen; Jobba en del på volte. Balansering, stilning og bøyning. Videre med galloppfatninger. Ble nok for hastig og for eksplosive fatninger. Fin på høyre hånd, men vi sliter på venstre. Og nå har jeg funnet ut hvorfor (egentlig visst det en stund...)! Jeg tramper ikke godt nok ned til venstre/sitter for mye over på høyre. Så jeg ber jo egentlig om høyregallopp, jeg, med vekthjelpa mi... Skjerping, skjerping!!!!! Må finne ut av dette, - finne meg en metode å mentalt flytte kroppen i rett posisjon for venstre gallopp! Men, uansett, fatningene ble bedre etterhvert og med mer flyt fra trav og inn i galloppen. Vanskelig dette her! Koordinering på høyt nivå!!!
Søndagen; Fikk jobba nå mer med serpentiner og volter, slik at det ble mer variasjon i hvilket spor vi bøyde igjennom. Mye bedre! Vilde ble med denne dagen, så det ble behørig fotografert og filmet. (Og jeg fikk sitte og digge meg selv etterpå...). Galloppfatningene ble mye bedre denne dagen. Mye roligere overganger. Triks; vekta godt ned i innvendig, god støtte på utvendig tøyle, løfte og lede innvendig tøyle ut/opp i fatningen. I galloppen lede tøylene litt ut, sitte ned. I overgangen til trav, halvparade og HUSK å slippe opp/ettergift med en gang slik at vi kom fram i trav med sug og bakbensaktivitet. Han har stor gang...! Så det er ikke enkelt å sitte ned i overgangene, men heldigvis så ser det bedre ut enn hvordan det kjennes! Hvem skulle tro at den lille puslingen som kom til Steinkjer for noen år siden, skulle bli en så stor hest å ri på?!! Dette blir bra! Har virkelig tro på at Armani skal bli en superflott dressurhest!!! Siden han er så stor, må vi nok bruke mye tid på å bygge muskler og balansering og bæring, men det har vi tid til! Han er i god kondisjon! Og ser virkelig ikke ut som en puslete 4-åring:)
Gubben var fornøyd etter helga, og gamla sliten og mør i kroppen. Herlig!!!
Trenger vel ikke å si noe om lasting/lossing henger?!;)
Han fikk fri på mandagen, virkelig vel fortjent!!!
Bilder kommer!!!

Ingen kommentarer: