søndag 23. januar 2011

Tid for høver igjen...

Onsdag 19.januar kom Paul Marius og tok høvene på Sirkeline og Armani. Forklart han hva det var jeg hadde funnet ut om høvene deres, og hva jeg vurderte som nødvendig korreksjoner for tiden framover. Paul Marius var enig i det jeg foreslo, så da var det bare å sette igang.
Armani fikk tatt hjørnestøttene sine, senket hælene noe (vi kan ikke ta for mye i gangen) og gitt god overrulling. Jobben min framover blir å passe på overrullinga, - litt pussing en gang i uka. Skal bare være igjen 1-2 mm hovvegg helt nederst. Jobben framover blir da å få korta inn tåa (den var 1-2 cm for lang...!!!), lagt ned hælene og trekt de bakover. Satser på at til sommeren får vi se en betydlig endring:o) Med den bratte vinklingen som han har hatt, blir det enorm påkjenning på ledd og seneapparat. Det at han har vært så bratt, har også gjort at han har fått forsinka løft på framføttene - dermed enkelt å rive av sko med bakhovene... Blir spennende å se hva som skjer med bogen hans etterhvert!! Han fungerte kjempefint på trening på Kjønstad noen dager etter, så det lover godt:o)
Sirkeline fikk også tatt hjørnestøttene og senket hælene litt (men ikke så mye som Armani siden hennes høver var bedre). Men hun hadde for mye tå bak, slik at der hadde lamellene begynt å strekke seg. Ble derfor gitt god tårulling bak. Det var vel generelt på begge - for lange tær og hovvegg for langt nede, som gir strekk i lameller. Ikke bra. Hverken Sirkeline eller Armani "gikk" på kråka, til det var høvene for lange. Ble tatt såpass mye nå at kråka støter mot underlaget. Så får vi se hvordan hun reagerer. Var varm i høyre bakfot dagen etter, men ikke hoven. Tror det kan være en reaksjon på aktiv hov, da det ble tatt mye i hælen hennes bak. Får følge med. Men ikke halt eller øm.
Skal få tatt bilder.

Ingen kommentarer: