lørdag 22. januar 2011

Treningshelg for Siril Helljesen

Da har Gubben og Gamla vært på treningshelg, - denne gangen på Stall Kjønstad/Levanger, for Siril Helljesen.
Det ble to supre arbeidsøkter for oss begge!! Rideformen er jo ikke helt inne etter måneder med latskap og kulde, men vi gjorde nå så godt vi kunne!
Fredag: Jobba mye med å få Armani frem-frem-frem!! Siden jeg sliter med å få han til å slappe av og legge seg, ville jeg jobbe med det. Og fikk da vel endelig det! Var om å gjøre å aktivisere bakparten, og da måtte vi virkelig opp i tempo. Om å ri oss inn i "bobla", slik at han rundet seg inni der. Da var det å jobbe med overganger i gangarten og mellom gangartene, temposkifte. Følte meg virkelig som ei "kråke", men så heldigvis bedre ut enn hva det kjentes ut som...;o) Han ble bedre og bedre utover økta!
Lørdag: Startet der vi slutta på fredagen. Denne gangen også overganger trav-gallop-trav, økning og samling i trav, litt versader og sjenkelvikninger. Han ble bare bedre og bedre utover økta, og la seg godt på bittet. Etterhvert som styrken kommer, vil han nok bli lettere i front/bitt. Viktig at overgangen galopp-trav gir et godt framovertrav med en gang. Og at overgangen trav-galopp er riktig timet. Om også å få igang motoren bak. Det virket!!! Den siste delen av timen, gikk han godt (!) frem av seg selv!!!
Det at han er bygd så voldsomt i oppoverbakke, skal jeg bare bruke!! Han vil jo heller tenke opp og fram slik kroppen hans er. Det er positivt!! Racerbåten Armani;o)
Nå blir det å jobbe fram-fram-fram, overganger - maaaasse overganger, sideførende øvelser. Håper det blir plass på neste treningshelg!!! Blir ei til på våren:o))
HERLIG helg!!!

Ingen kommentarer: